A-
A+

Misstänkta brott när transportföretag synades

Säkerhetsbrister och misstänkta brott har upptäckts inom transportbranschen. Arkivbild.
Säkerhetsbrister och misstänkta brott har upptäckts inom transportbranschen. Arkivbild.
ArbetsmiljöTT

Annons

Annons

De senaste två veckorna har omfattande säkerhetsbrister och misstänkta brott inom transportbranschen uppdagats då Arbetsmiljöverket och polisen tillsammans med andra myndigheter gjorde oanmälda inspektioner hos drygt 100 företag, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

Sammanlagt hittades 300 brister gällande allt ifrån slarv med lastsäkring och med lyftanordningar, till misstänkt människohandel. Bland annat upptäcktes fem personer som misstänks ha utsatts för människohandel.

Det är ledsamt att kunna konstatera att det är många som arbetar och vistas i miljöer som på grund av okunskap, slarv och annat riskerar att skadas och till och med dö. För oss är det allvarligt och vi behöver förstås fortsätta med de här myndighetsgemensamma kontrollerna för att på ett eller annat sätt försöka stävja det här, säger Arne Alfredsson, avdelningschef på Arbetsmiljöverket, till Ekot.

I samband med inspektionerna greps en misstänkt gärningsman. 40 företag riskerar nu att få betala sanktionsavgift till Arbetsmiljöverket, som också har utfärdat åtta omedelbara förbud mot hela eller delar av verksamheter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.