A-
A+

Moderaterna vill bli ledande miljöparti

En 'grön höger' är något M-ledaren Ulf Kristersson vill profilera inför valet.
En "grön höger" är något M-ledaren Ulf Kristersson vill profilera inför valet.
PolitikTT

Annons

Annons

Moderaternas lanserar en ny miljöpolitik som ska göra partiet till "Sveriges riktiga miljöparti", skriver partiledaren Ulf Kristersson på DN Debatt.

På partistämman i höst kommer nio förslag läggas fram som enligt honom ska kunna bli verklighet om M bildar regering nästa år. Några exempel: Ökad elproduktion med mer kärnkraft, bruka skogen hållbart, utvinn mer metaller och mineraler för ny grön teknik och bättre miljötillståndsprövningar för näringslivet.

Ulf Kristersson anser att en "grön höger" är vad som behövs för att Sverige ska ta ledningen i den globala klimat­omställningen. Inspiration hämtar han från systerpartierna CDU/CSU i Tyskland och Tories i Storbritannien.

"Moderaterna är beredda att axla rollen som det breda samlingspartiet även i miljöpolitiken. Vi är beredda att ta fasta på den breda majoritet som finns bland väljare och i riksdagen för att göra Sverige världsledande i den gröna tillväxten. Ingen sitter själv på alla svar, men vår ambition är att Moderaterna ska vara Sveriges riktiga miljöparti", skriver Ulf Kristersson.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!