Moderna museet har köpt 160 nya verk

Konstnären Johanna Gustafsson Fürst är en av de konstnärer vars konst köpts in till Moderna museet i år. Arkivbild.
Konstnären Johanna Gustafsson Fürst är en av de konstnärer vars konst köpts in till Moderna museet i år. Arkivbild.
KulturTT

Annons

Annons

Annons

Annons

Det har varit ett annorlunda år för Moderna museet, som i perioder har hållit stängt med anledning av coronaviruset. Men under det gångna året har museet ändå förvärvat 160 nya verk.

"Under ett år där nästan ingenting varit som förut på museet har arbetet med att stärka och komplettera samlingen fortgått precis som tidigare år. Vi påminns ständigt om hur tacksamma vi är för de donationer som görs och har gjorts till Moderna Museet av människor som håller konstens värde högt", säger museets chef Gitte Ørskou, i ett pressmeddelande.

Under våren gjorde museet en satsning på svensk samtidskonst och köpte in verk av bland andra Lap-See Lam, Johan Österholm, Hanna Ljung, Johanna Gustafsson Fürst, Roxy Farhat, Ragna Bley och Anna Uddenberg.

47 verk på papper av Lisa Fonssagrives-Penn har också adderats, genom en donation av The Irving Penn Foundation, via The American Friends of the Moderna Museet. American Friends stod också bakom en donation av Arthur Jafas videoverk "The White Album" som belönades med Guldlejonet vid 2019 års konstbiennal i Venedig.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons