A-
A+

Modins varning efter VM-guldet: "Växlar upp"

Zebastian Modin och guiden Daniel Richardsson.
Zebastian Modin och guiden Daniel Richardsson.
ParasportTT

Zebastian Modin körde hem karriärens tredje VM-guld i längd och det första i distans.

Efteråt höjde parasportaren varningens finger för vad som komma skall.

Konkurrenterna kanske kommer växla upp nästa vecka, säger Modin till TT.

Annons

Annons

Under lördagen tog han karriärens första medalj i para-skidskytte.

Drygt ett dygn senare blev det återigen succé för Zebastian Modin. Den här gången var 28-åringen totalt överlägsen på 18 km längdskidor. I Östersund körde han, tillsammans med guiden Daniel Richardsson, hem karriärens tredje VM-guld och det första i distans.

Efter den nya triumfen var han förstås belåten.

Det känns riktigt bra såklart. Vi startade försiktigt och ville hålla oss lite i skymundan, och det tycker jag att vi lyckades bra med. Vi gnagde ifrån. Det var väldigt kul att tävla i dag.

Modin säger att det är extra speciellt att vinna i Östersund.

Jag har inte riktigt hunnit ta in det än. Det är här jag bor och tränar, och det är många som kommer för att heja fram en. Jag har svårt att förklara mina känslor.

Två medaljer på två dagar, och fler kan det bli. VM-tävlingarna fortsätter för Zebastian Modin. Härnäst väntar sprint på tisdag.

Det är många tävlingar kvar så jag är inte helt avslappnad. Det är en del kvar jag måste göra så jag måste behålla fokuset. Jag ska försöka njuta av VM-guldet när jag kommer hem. Snart ska det få sjunka in.

TT: Vad ska man ha för förväntningar framöver?

Jag vet inte. Jag måste känna efter och hinna landa i allting efter det här. Jag hoppas att jag ska kunna fortsätta så här. Men vi får se, det är svårt. Konkurrenterna kanske kommer växla upp nästa vecka.

Totalt sex åkare kom till start i söndagens lopp. Tvåa blev amerikanen Jake Adicoff, över två minuter bakom VM-guldmedaljören. Norrmannen Thomas Oxaal slutade trea.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.