Modric: Sverige ett svårt lag även utan Zlatan

Real Madrid-stjärnan Luka Modric tror på ett tufft möte med Sverige. Arkivbild.
Real Madrid-stjärnan Luka Modric tror på ett tufft möte med Sverige. Arkivbild.
FotbollZagreb, TT:s utsände

Zlatan Ibrahimovic har inte spelat för Sverige på fyra år.

Trots det är det inte ett sämre svenskt landslag som gästar Kroatien, enligt storstjärnan Luka Modric.

De ger aldrig upp, säger Real Madrid-mittfältaren.

Annons

Annons

Viktiga poäng står på spel när Sverige och Kroatien på söndagen drabbar samman på Maksimirstadion i Zagreb.

Båda landslagen föll i de första omgångarna mot de övriga gruppmotståndarna Frankrike och Portugal och är nu i behov av en seger för att undvika jumboplatsen och därmed en överhängande risk att åka ur A-divisionen i Nations League.

På lördagens presskonferens gav hemmanationens förbundskapten Zlatko Dalic och lagkapten Luka Modric sin syn på Janne Anderssons landslag.

De har kvalitetslösningar i Berg (Marcus) och Forsberg (Emil). De är solida och aggressiva, säger Dalic enligt den kroatiska tidningen Sportske Novosti.

Avgörande match

De har styrka och energi men har, som oss, förlorat sina två matcher. De på hemmaplan och vi på bortaplan. Matchen är väldigt viktig eftersom den förmodligen kan avgöra vem som får stanna kvar i gruppen. Jag tror på vårt spel, på seger och att vi kommer att fortsätta på samma sätt som i St. Gallen, tillägger Dalic och syftar på 2–1-segern borta mot Schweiz i fredagens träningsmatch.

Sverige har sedan uttåget ur EM 2016 fått klara sig utan Zlatan Ibrahimovic, som trots nyligen 39 år fyllda alltjämt är en forward av hög internationell klass. Detta gör dock inte Blågult till ett sämre landslag, anser Luka Modric.

Även utan Ibrahimovic är det fortfarande ett mycket svårslaget landslag. Alltid maximalt motiverade och de har en stor mentalitet precis som alla skandinaviska länder. De ger aldrig upp. Mot Portugal och Frankrike visade de upp en hög spelkvalitet och kompakthet och jag tror Sverige fortfarande är ett mycket bra landslag även utan Zlatan, säger den 35-årige kroaten.

Annons

Annons

Saknar Rakitic

Även i Kroatien saknas en spelare av världsklass: Ivan Rakitic som nyligen meddelade att hans tid i landslaget är slut.

Jag måste säga att jag är ledsen. Men vi måste respektera hans beslut, allt har ett slut förr eller senare och ingen kan spela i hundra år för landslaget. Tack för allt ännu en gång, säger Modric om Rakitic som han vann VM-silver med i Ryssland sommaren 2018.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons