A-
A+

Molly Sandén årets Ulla Billquist-stipendiat

Folkets hus och parkers Ulla Billquist-stipendium 2022 går till Molly Sandén.
Folkets hus och parkers Ulla Billquist-stipendium 2022 går till Molly Sandén.
MusikTT

Folkets Hus och Parkers Ulla Billquist-stipendium går i år till Molly Sandén.

Det känns otroligt ärofyllt att få ta emot det här priset som så många inspirerande kvinnor har fått innan mig, säger hon.

Annons

Annons

Ulla Billquist-stipendiet delas varje år ut till en kvinnlig artist som berikar den svenska musikscenen – och i år är det Molly Sandén som tar emot prissumman på 30 000 kronor.

"Hon överraskar oss ständigt och ingen utmaning känns främmande. Hennes musik tränger in och stannar kvar på ett behagligt och mycket påfallande sätt. Hennes scennärvaro är unik och man kan inget annat än att sugas med och bli totalt trollbunden av hennes tolkningar", lyder en del av juryns motivering.

Molly Sandén ser det som en stor ära att få Ulla Billquist-stipendiet.

Dels känns det otroligt ärofyllt att få ta emot det här priset som så många inspirerande kvinnor har fått innan mig. Men jag är också berörd av Ulla Billquists historia och känner igen mig hur tufft det kan vara med förväntningar och hur människor vill att man ska vara, säger hon till TT.

Sandén ser även stipendiet som en slags tidskapsel.

En tidskapsel som kan vara värd att öppna i bland. Mycket har blivit bättre sedan Ulla Billquists tid, men vi har fortfarande en bit kvar när det gäller normer och rätten att älska vem man vill, säger hon.

30-åriga Molly Sandén slog igenom 2006 när hennes låt "Det finaste någon kan få" blev det vinnande bidraget till den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest. 2009 släppte hon debutalbumet "Samma himmel" och det senaste albumet "Dom ska veta" kom i fjol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.