A-
A+

Montreal närmar sig semifinal

Montreals Nick Suzuki gör lagets fjärde av matchens totalt fem mål mot Winnipeg.
Montreals Nick Suzuki gör lagets fjärde av matchens totalt fem mål mot Winnipeg.
IshockeyTT

Två gånger 5–1 men två helt olika matchserier.

Där Vegas och Colorado efter nattens match är helt lika i sin kamp har Montreal skaffat sig ett gyllene läge.

Laget som blev sist ut att ta sig till Stanley Cup-slutspelet är nu nära att bli först till semifinal.

Annons

Annons

Annons

Annons

Artturi Lehkonen fixade Montreals slutspelsbiljett när han hittade målet mot Edmonton den 11 maj.

Samme Lehkonen krånglade in 2–0 mot Winnipeg under natten mot måndagen, och gav laget andrum i den då täta uppgörelsen. Montreal lyfte sig och Winnipeg orkade inte stå emot – när laget bara minuter senare spelade i numerärt överläge slutade det i stället med att Joel Armia kunde göra 3–0.

"Alla hjälper alla"

När slutsignalen hade gått och Montreal vunnit med 5–1 innebar det lagets sjätte raka seger i slutspelet, inte illa av ett lag som var sist in i slutspelet och enligt experterna inte skulle rå på Toronto i första omgången.

Jag vet inte vad det beror på. Vi bara spelar bra ihop. Vi har en bra stämning i laget och det visar sig på isen, alla hjälper alla, säger Joel Armia, som gjorde två av lagets mål i nattens seger.

Sedan den fjärde matchen mot Toronto, där Montreal förlorade med 0–4 och då låg under med 1–3 i matcher, har laget inte varit i underläge en enda gång.

Hur gör de för att behålla fokus och inte slappna av nu när semifinalen lurar runt hörnet?

Om det är något vi har lärt oss så är det att inte ta ut något i förskott och att vi måste fortsätta spela som vi har gjort. Och jag tror inte att det finns någon anledning till att det ska ändras nu, säger Joel Armia.

Annons

Annons

Har inte gett upp

Nästa match i serien spelas natten mot tisdag, även den i Montreal. Då måste Winnipeg vinna, annars får spelarna gå på sommarlov.

Vi måste fortsätta tro på oss själva. Det kändes inte som en 1–5-match i dag. Deras målvakt (Carey Price) spelar riktigt bra, och jag tycker att vi började bra i dag, säger Winnipegs Blake Wheeler.
Vi kan inte uppfinna hjulet på nytt och börja om nu. Förhoppningsvis får vi några bra studsar med oss i morgon och kan ta ledningen och se vart det leder.

Tre assist av Karlsson

5–1 blev det även i Las Vegas, där hemmalaget Vegas kvitterade mot Colorado. Med 2–2 i matcher åker lagen nu tillbaka till Denver för att se vem som får matchboll i serien.

Nattens seger kan Vegasfansen tacka Jonathan Marchessault och William Karlsson för. Marchessault prickade in tre mål, samtliga gånger efter förarbete av sin svenske lagkamrat.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Sommaren är här! Prova vårt medlemskap för en krona idag!