A-
A+

Montreal närmare en slutspelsplats

Montreals Tyler Toffoli firar sitt mål på Jacob Markström i Calgarykassen.
Montreals Tyler Toffoli firar sitt mål på Jacob Markström i Calgarykassen.
IshockeyTT

Montreal besegrade Calgary i NHL-ishockeyn och ökade försprånget mot en hägrande slutspelsplats. Men ännu är det inte klart vilka fyra kanadensiska lag som får spela i Stanley Cup.

Helt klart en frustrerande förlust, säger Calgarymålvakten Jacob Markström.

Annons

Annons

Annons

Annons

Efter två förluster på raken mot Calgary vann Montreal med 2–1 och har skaffat sig ett försprång i slutspelskampen på sex poäng före just Calgary.

Laget ligger just nu på plats fyra, och de fyra bästa lagen får spela vidare i Stanley Cup. Toronto, Winnipeg och Edmonton ligger på mer säker slutspelsmark.

Elias Lindholm gjorde Calgarys enda mål och Jacob Markström räddade 22 puckar i Calgarymålet.

Det handlar om tillfälligheter, små marginaler från att lyckas, vi har varit på fel sida marginalerna allt för många gånger den här säsongen, säger Markström.
Men tron (på att det ska lyckas) finns där. Killarna vill så mycket och är förbannade. Det är aldrig kul att förlora, fortsätter han

Trots allt är slutspel fortfarande en möjlighet för Calgary. Laget har åtta matcher kvar i grundserien att hämta in Montreals försprång på.

Vi behövde vinna, men de satte oss i en svår sits. Så länge det finns hopp måste vi kämpa på och jobba vidare. Men det suger, säger Elias Lindholm.

En känsla som delas av lagkamraten Sean Monahan.

Man är aldrig glad när man förlorar en match och vi vet var vi står, så vi måste ladda om för nästa match och se på den som årets viktigaste, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

premium_musicquiz_v1

Är det din tur att vinna?