Mora i ekonomisk kris – ber fansen om hjälp

Hockeyallsvenska Mora ber supportrarna om ekonomisk hjälp. Arkivbild.
Hockeyallsvenska Mora ber supportrarna om ekonomisk hjälp. Arkivbild.
IshockeyTT

Mora IK:s pengar är slut vid årsskiftet om man inte får ekonomisk hjälp, skriver den hockeyallsvenska klubben på sin webbplats.

Därför ber man nu supportrarna om hjälp.

Annons

Annons

På grund av osäkerheten kring publik på matcherna har Mora sålt 500 färre säsongskort, vilket motsvarar ett pengabortfall på närmare 3,4 miljoner kronor.

"Lägg därtill alla biljetter vi inte kommer att kunna sälja och uteblivna sponsorintäkter på grund av att företagen också har det tufft, så kommer vi som det ser ut just nu att tappa 19 miljoner i uteblivna intäkter", skriver klubben på sin webbplats.

"Samtidigt har vi dragit ner på i stort sett alla kostnader inom klubben och sparat 14 miljoner jämfört med förra året. Mer går inte att spara utan att lägga ner verksamhet. Om vi inte gör någonting alls så kommer klubbens pengar att vara helt slut före årsskiftet."

Mora IK startar nu ett åtgärdspaket som man kallar "Mora for life". Genom initiativet önskar man att supportrar stöttar klubben genom att köpa säsongskort, lotter och digitala biljetter till matcherna.

Mora och många andra elitlag väntar på regeringens beslut om att eventuellt få ta in fler än 50 personer på matcherna. Men oavsett tror inte hockeyklubben att man ska kunna få ta in fler än 500. Det räcker inte för att hålla hockeyverksamheten flytande utan stöd från supportrarna.

Annons

Annons

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons