A-
A+

Mördad kvinna identifierad – efter 31 år

Den mördade kvinna hittades i den belgiska staden Antwerpen. Arkivbild.
Den mördade kvinna hittades i den belgiska staden Antwerpen. Arkivbild.
BelgienTT-AFP

En kvinna som hittades mördad för 31 år sedan i en flod i Belgien har nu kunnat identifieras – tack vare sin blomstertatuering och en internationell vädjan från Interpol.

Enligt Interpol hette kvinnan Rita Roberts och var brittisk medborgare. Hon hittades liggandes mot ett galler i en flod i belgiska Antwerpen den 3 juni 1992.

På sin högra underarm hade hon en tatuering av en svart blomma med gröna blad.

"En familjemedlem i Storbritannien kände igen tatueringen på nyheterna och meddelade Interpol och de belgiska myndigheterna", skriver Interpol i ett uttalande.

Genombrottet skedde efter att Interpol gått ut med en internationell vädjan på sin webbsida Identify me, där polisen publicerar konfidentiell information om olösta fall i hopp om att allmänheten ska kunna bidra.

Tack vare sidan, som lanserades i maj i år, har 22 kvinnor som hittats döda under de senaste decennierna i Tyskland, Belgien och Nederländerna identifierats, enligt Interpol.

"Även om nyheten har varit svår att bearbeta är vi oerhört tacksamma över att ha fått reda på vad som hände Rita", säger kvinnans familj i uttalandet.

Den belgiska polisen hoppas på ytterligare bidrag från allmänheten för att klargöra omständigheterna kring Rita Roberts död, skriver Interpol.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.