Mordbrännare råkade tända eld på sig själv

En man som tände eld på en pizzeria i Piteå råkade tända eld på sig själv också. Arkivbild från en annan brand.
En man som tände eld på en pizzeria i Piteå råkade tända eld på sig själv också. Arkivbild från en annan brand.
BrottTT

En mordbrännare som tände eld på en pizzeria i Piteå i somras fastnade på film när han tände eld på sig själv också. Den brännskadade man som står inför rätta hävdar att han spillt kokande vatten över sig.

Annons

Annons

Filmerna från pizzerians övervakningskamera, från natten den 18 till 19 juli, visades när rättegången startade på tisdagen, rapporterar Piteå-Tidningen , som publicerar delar av dem.

Klippen visar hur en man med en snävt åtdragen jackhuva trippar in i pizzerian och häller brännbar vätska lite här och var i lokalerna. Han ställer sig mitt på golvet – omringad av vätska – och tänder eld på något pappersliknande. Skärmen bländas och blir helt vit, en explosiv brand tar fart och mannen springer ut ur byggnaden i panik, täckt av lågor.

Några timmar senare larmade en man i en lägenhet i en närliggande ort om att han fått brännskador, vilka han sade hade uppstått då han tappat en kastrull med kokande vatten. Det är denne man som står inför rätta, då åklagaren inte köper hans förklaring.

Bland bevis som läggs fram emot honom finns en jacka med hans dna som hittades vid brottsplatsen, ett intyg som säger att skadorna inte är sådana man får av skållhett vatten, samt ett kvitto från en bensinstation där han tankat 0,85 liter bensin två gånger, skriver PT.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons