A-
A+

Morddom överklagas: "Nästan stötande"

Kammaråklagare Mathias Larsson överklagar domen om mordet på en 18-årig kvinna i Höör. Arkivbild.
Kammaråklagare Mathias Larsson överklagar domen om mordet på en 18-årig kvinna i Höör. Arkivbild.
BrottTT

Åklagaren ifrågasätter att det inte blev en livstidsdom för den 27-årige man som mördade en 18-årig kvinna i Höör i våras.

Annons

Annons

En av anledningarna till att Lunds tingsrätt inte dömde till livstids fängelse var att offret inte ansågs ha lidit någon längre stund, eftersom hon snabbt blev medvetslös på grund av kraftigt våld. Straffet blev 16 års fängelse.

Det blir nästan stötande och väldigt märkligt att påföljden blir kortare bara för att hon blir medvetslös tidigt, säger åklagare Mathias Larsson till Skånska Dagbladet.

Kvinnan mördades genom upprepade slag med en hammare efter att ett bråk blossat upp då hon spelade spel med 27-åringen i hans husbil. Efter mordet grävde han ner henne i närheten av husbilen.

Åklagaren, som nu överklagat domen till hovrätten, pekar på att kvinnan utsatts för svårt lidande och grovt och omfattande våld. Han tycker också att domstolen ska väga in den trängda situationen:

Hon är väldigt utsatt vid ett litet, trångt utrymme utan möjlighet att försvara sig. Det är ett särskilt hänsynslöst dåd som ska tala för livstids straff, säger åklagaren till tidningen.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.