A-
A+

Morgan frias för uttalanden om Meghan Markle

Klagomålen haglade in sedan Piers Morgan ifrågasatt sanningshalten i Meghan Markles uttalanden i en tv-intervju. Arkivbild.
Klagomålen haglade in sedan Piers Morgan ifrågasatt sanningshalten i Meghan Markles uttalanden i en tv-intervju. Arkivbild.
TvTT-Reuters

Tv-personligheten Piers Morgan frias av den brittiska granskningsnämnden efter att i direktsändning ha anklagat Meghan Markle för lögn.

Annons

Annons

Det var efter den omtalade intervjun som hertigparet Meghan och Harry gjorde med Oprah Winfrey i mars i år som Piers Morgan i "Good morning Britain" hävdade att det mesta Meghan Markle sade under intervjun – inklusive uttalanden om att hon varit självmordsbenägen – var ren lögn.

Cirka 50 000 klagomål, inklusive från ett från Meghan Markle, skickades in till kanalen ITV. Morgan lämnade kort därefter sitt jobb som ankare för morgonshowen.

Nu har Ofcom, som är den brittiska motsvarigheten till Granskningsnämnden, i ett beslut sagt att man ser allvarligt på att ifrågasätta att någon varit självmordsbenägen, men att Piers Morgan fick mothugg från kollegor och att uttalandet på så sätt sattes i kontext.

"Reglerna tillåter individer att uttrycka starka åsikter, även om de potentiellt kan orsaka skada eller är djupt kränkande", säger Ofcom.

Piers Morgan skriver på Twitter : "Jag är glad att Ofcom har sanktionerat min rätt att misstro hertigen och hertiginnan av Sussex påståenden till Oprah Winfrey, varav många har visat sig vara osanna. Det här är en rungande seger för yttrandefriheten och ett rungande nederlag för prinsessan Pinocchio. Får jag tillbaka mitt jobb nu?"

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!