A-
A+

Möter pojkvännen i sista Solheim Cup-singeln

Emily Kristine Pedersen möter Danielle Kang i sista singeln. Kang har Pedersens pojkvän som caddie.
Emily Kristine Pedersen möter Danielle Kang i sista singeln. Kang har Pedersens pojkvän som caddie.
GolfTT

Den sista singelmatchen kan bli den som avgör hela Solheim Cup. Då ställs danska Emily Kristine Pedersen mot... sin engelske pojkvän Olly Brett.

Annons

Annons

Hur sjutton är det möjligt, undrar kanske vän av ordning. Svaret är att Brett sedan flera år tillbaka är caddie till amerikanska stjärnan Danielle Kang – och ödet ville att Pedersen och Kang skulle mötas i den tolfte och sista singeln på Inverness Club i Ohio i kväll, svensk tid.

Redan tidigare i veckan intervjuades Pedersen och Brett om den speciella situationen att befinna sig i olika lag i det klassiska golfmötet mellan Europa och USA.

Det är nog mest märkligt för honom. Det är klart att han vill göra ett bra jobb med Danielle, samtidigt som han vill att det ska gå bra för mig, sade Pedersen.
Jag är bara här för att göra mitt jobb och just nu jobbar jag för en amerikansk spelare och för det amerikanska laget. Jag går ut där för att vinna med Danielle, sade Brett.

I det läget kunde varken Pedersen eller Brett ana vad som skulle hända sedan. Redan på söndagseftermiddagen möttes de nämligen i samma bästbollmatch, när danskan i par med Charley Hull besegrade Kang och Austin Ernst.

Nu blir läget än mer raffinerat, när Pedersen och Kang möts kvinna mot kvinna i en fajt där hela Solheim Cup kan avgöras.

Europa leder med 9–7 inför singlarna, där svenskorna Anna Nordqvist och Madelene Sagström spelar i de två första matcherna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!