A-
A+

Muse släpper tusen NFT-album

Matt Bellamy från Muse på Lollapalooza i Chicago 2017. Bandet släpper sitt nya album som NFT.
Matt Bellamy från Muse på Lollapalooza i Chicago 2017. Bandet släpper sitt nya album som NFT.
MusikTT

Annons

Annons

Det brittiska rockbandet Muse nionde album "Will of the people" släpps 26:e augusti och blir det första i sitt slag som kvalificeras för albumtopplistan i Storbritannien, skriver The Guardian.

Det är första gången sedan 2015 som ett nytt format lagts till på listan sedan strömmad musik började räknas till försäljningsstatistiken.

Storbritanniens officiella albumtopplista OCC – official charts company – har tillåtit NFT-album sedan några månader. Men detta är det första albumsläpp där säljaren, i detta fall "eko-vänliga" Serenade, godkänts som återförsäljare av den digitala produkten.

Albumet kommer endast att säljas i 1 000 unika exemplar världen över. Precis som med andra NFT:er kan verket säljas vidare på ett sätt där varje utbyte ger avkastning till upphovspersonen och i det här fallet skivbolaget. OCC har sagt att vidareförsäljning inte räknas som ett "nytt" köp på albumtopplistan.

NFT står för "non-fungible tokens" vilket är ett slags äkthetsbevis där ägarskapet lagras i en blockkedja som hindrar att det digitala ägarcertifikatet kopieras.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.