A-
A+

Museer rasar när deras konstverk blir porrfilm

Konstmuseet Uffizierna i Florens rasar mot porrsajten Pornhub som med utgångspunkt i 'Venus födelse' har skapat en porrfilm. Arkivbild.
Konstmuseet Uffizierna i Florens rasar mot porrsajten Pornhub som med utgångspunkt i "Venus födelse" har skapat en porrfilm. Arkivbild.
KulturTT

Annons

Annons

Världens konstmuseer är som bekant tapetserade med målningar som föreställer nakna män och kvinnor. Men det är skillnad på konst och pornografi. Det menar åtminstone konstmuseet Louvren i Paris och Uffizierna i Florens, skriver The Observer.

Museerna hotar nu att dra den amerikanska porrsajten Pornhub inför rätta eftersom sajten har lanserat en ny sajt och app med porrfilmer som har sin utgångspunkt i kända målningar som återfinns på museerna. Sandro Botticellis målning "Venus födelse", som hänger på Uffizierna, är en av flera kända målningar som sajten använder sig av.

Även konstverk som hänger på The National Gallery i London, Prado-museet i Madrid och Musee d’Orsay i Paris används som utgångspunkt i porrfilmer som finns på sajten och i appen.

Rättat: I en tidigare version placerades Uffizierna i fel stad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!