Museerna gör tipslista om julens aktiviteter

Nordiska museet som pepparkakshus. Pressbild.
Nordiska museet som pepparkakshus. Pressbild.
KulturTT

Pepparkaksbak, familjeguider och digitala turer ner i gruvor – nu har Sveriges Museer samlat julens coronasäkrade aktiviteter i en tipslista.

Annons

Annons

Annons

Annons

Museernas julaktiviteter är en tradition för många. Riksorganisationen Sveriges Museer har nu samlat aktiviteterna som sker på museerna under julhelgen, för att så många som möjligt ska kunna ta del av deras utbud via digitala besök och på de coronasäkrade utomhusaktiviteterna.

"Att besöka museernas julmarknader och andra aktiviteter är en årlig tradition som många kommer att sakna i år. Vi har därför samlat in och paketerat museernas julhändelser på en gemensam plats. Alla får nu möjlighet att resa i hela landet digitalt och bland annat botanisera i kunskap om varför tomten finns", säger Jeanette Gustafsdotter, generalsekreterare på Sveriges Museer, i ett pressmeddelande.

Sammanlagt är det ett sjuttiotal tips, och listan uppdateras löpande.

Det rör sig om allt ifrån vandringar i Sickla gruva till en inblick i traditionellt julbak, hos Årets museum: Sörmlands museum.

Nordiska museet i Stockholm tipsar om att man kan få pepparkakor och äppelmust på deras bakgård medan Världskulturmuseerna visar filmer om museernas hemliga liv.

Listan med alla aktiviteter ligger på sverigesmuseer.se.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons