-
+

Musikarrangörer får stöd från Kulturrådet

22 procent av de beviljade bidragen från Kulturrådet inkluderar någon form av satsning på barn och/eller unga. Arkivbild.
22 procent av de beviljade bidragen från Kulturrådet inkluderar någon form av satsning på barn och/eller unga. Arkivbild.
KulturTT

Sammanlagt 279 musikarrangörer tilldelas projekt- och verksamhetsbidrag av Kulturrådet. Allt från afrobeat till kammarmusik finns representerat i verksamheterna som får stöd.

Annons

Annons

34,7 miljoner kronor i verksamhetsbidrag beviljas till 222 organisationer. Experimentell techno, afrobeat, kammarmusik, jazz och punk är exempel på genrer som finns representerade. 22 procent av de beviljade verksamhetsbidragen inkluderar någon form av satsning på barn och/eller unga.

Samtidigt får 63 organisationer dela på närmare 4,4 miljoner kronor i projektbidrag för musikarrangörer. Pop, punk, jazz, folkmusik och experimentell konstmusik är några av genrerna bland de beviljade bidragen.

"Inom arrangörsledet har vi sett en stor vilja och lust att anpassa verksamheten efter rådande restriktioner. Vi har sett prov på enorm kreativitet för att fortfarande ha möjlighet att nå ut till en publik utan att samla stora grupper av människor. Exempel på detta är streamade konserter och utomhuskonserter med max 50 personer i publiken", skriver Kulturrådet i ett pressmeddelande.

De två bidragen är en del av Kulturrådets ordinarie bidragsfördelning och är inte en del av något krisstöd.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss