A-
A+

Musk köper Twitter

Elon Musk köper Twitter för omkring 44 miljarder dollar. Arkivbild.
Elon Musk köper Twitter för omkring 44 miljarder dollar. Arkivbild.
EkonomiTT

Twitter har accepterat Tesla-chefen Elon Musks bud. Affären är värd uppskattningsvis 44 miljarder dollar.

Annons

Annons

"Yttrandefrihet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är en digital mötesplats där saker som är viktigt för mänsklighetens framtid diskuteras", säger Musk i ett pressmeddelande från Twitter.

Musk får enligt det "definitiva avtalet" köpa Twitter för 54,20 dollar per aktie i en affär som är värd uppskattningsvis 44 miljarder dollar, motsvarande cirka 428 miljarder kronor.

I och med affären kommer Twitter lämna New York-börsen och vara helägt av Elon Musk.

Handeln stoppad

Att Tesla-ägaren och rymdentreprenören Musk var nära att bli överens med Twitter hade sipprat ut under söndagskvällen och måndagen.

Handeln med Twitters aktie på New York-börsen stoppades under måndagskvällen i och med beskedet om att en överenskommelse nåtts.

Bret Taylor, styrelseordförande för Twitter, säger att styrelsen gjort "en eftertänksam och omfattande" utvärdering av Musks förslag och att det är den "bästa vägen framåt för Twitters aktieägare".

Vd Parag Agrawal säger att Twitter har ett "syfte och en relevans" som har betydelse för hela världen, och att det arbete som folket bakom Twitter gör aldrig "varit viktigare".

Annons

Annons

"En enorm potential"

Elon Musk förklarar vidare att han tänker göra sociala medier-plattformen bättre med bland annat nya funktioner och ett bättre skydd mot spam och falska konton.

"Twitter har en enorm potential – jag ser fram emot att arbeta tillsammans med företaget och användarna för att frigöra den", säger han i pressmeddelandet.

En enig styrelse har godkänt affären som beräknas kunna slutföras i år.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.