A-
A+

Musk vittnar för att försvara Tesla-tweet

Elon Musk i samband med ett besök i norska Stavanger förra året. Arkivbild.
Elon Musk i samband med ett besök i norska Stavanger förra året. Arkivbild.
EkonomiTT-AP-AFP

Elon Musk har vittnat för att försvara ett Twitterinlägg från 2018 då han skrev om att köpa ut Tesla från börsen i New York.

Annons

Annons

Musk, som i fjol köpte Twitter, sade under rättegången i San Francisco att det "mest demokratiska sättet" att kommunicera med investerare är via Twitter.

Jag bryr mig mycket om privata investerare, sade han under utfrågningen.

Musk sade att han "tror att man kan vara fullständigt sanningsenlig" på Twitter.

Men kan du vara heltäckande? Naturligtvis inte.

Musk anklagas för att ha agerat vilseledande och marknadspåverkande när han 2018 twittrade att han övervägde köpa ut elbilstillverkaren från börsen. Han sade sig också ha säkrat finansiering. Tilltaget skickade in Tesla-aktien i turbulens, handelsstopp och volatilitet.

En rad investerare har nu tagit Musk till federal domstol för att avgöra om han är skadeståndsskyldig. Investerarna anser att miljardären är ansvarig för den ekonomiska förlust som de drabbats av.

Musk tonar dock ner hur stor påverkan hans inlägg haft och säger att han också twittrat om att han tyckt att aktien varit för dyr men att den efter det blivit ännu dyrare, vilket han beskriver som ologiskt.

Vad jag försöker säga är att orsakssambandet helt klart inte är där bara på grund av en tweet.

Musk har redan betalat böter till USA:s finansinspektion SEC för sitt Twittertilltag i en separat rättsprocess.

Inför rättegången vädjade Musks advokater om att flytta rättegången från Kalifornien till Texas. Man hävdade att det skulle bli svårt att ta fram en opartisk jury i Kalifornien eftersom miljardärens Twitterköp lett till protester och negativ publicitet i delstaten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.