Musovic klar för Chelsea

Zecira Musovic är klar för Chelsea. Arkivbild.
Zecira Musovic är klar för Chelsea. Arkivbild.
FotbollTT

Chelsea får sin tredje svenska. Målvakten Zecira Musovic lämnar damallsvenskan och Rosengård och ansluter till de engelska ligamästarna. Kontraktet är skrivet över två och ett halv år.

Annons

Annons

Annons

Annons

I dagarna stod det klart att fotbollsmålvakten Zecira Musovic lämnar Rosengård efter åtta år i klubben. Nu är hon klar för engelska Super League-laget Chelsea, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Det här kan göra att jag blir bäst, säger Musovic till Fotbollskanalen.

24-åringen ansluter vid årsskiftet, och har skrivit på ett två och ett halvt år långt kontrakt med den regerande ligamästaren. I klubben spelar storstjärnor som Sam Kerr, Pernille Harder och Fran Kirby.

Det är ett av världens bästa lag och det har varit en viktig del av beslutet eftersom jag kämpar för att bli bäst, säger Musovic.

Det är hård konkurrens om platsen mellan stolparna i Chelsea. Under säsongen har den tyska landslagsmålvakten Ann-Katrin Berger vaktat stolparna, och på bänken har Carly Telford suttit – engelsk landslagsmålvakt.

Det är ju inte självklart att jag får stå med tanke på vilka som är där, men jag är införstådd med situationen och den sporrar mig, säger Musovic till Fotbollskanalen.

I Chelsea finns redan två svenskor, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson. Klubben ligger tvåa i tabellen efter åtta spelade omgångar, tre poäng efter Manchester United.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons