A-
A+

Mutanklagade Kaili fortsatt häktad

EU-parlamentarikern Eva Kaili. Arkivbild.
EU-parlamentarikern Eva Kaili. Arkivbild.
EUTT-AFP

En domstol i Belgien avslog en begäran från häktade grekiska EU-parlamentarikern Eva Kaili om att släppas fri i väntan på rättegång.

Annons

Annons

Kailis advokat har protesterat mot sättet som rättsväsendet behandlar henne, och sade att Kaili var beredd att bära elektronisk spårboja.

Men domstolen valde att säga nej i en förhandling bakom stängda dörrar. Åklagare hade varnat för att hon är flyktbenägen, skulle kunna förstöra bevis eller försöka påverka vittnen.

Kailis advokater har ett dygn på sig att överklaga beslutet

Kaili greps i december i samband med den mut- och bedrägerihärva där hon och ytterligare tre personer anklagas för korruption och pengatvätt. Enligt belgiska åklagare misstänks att "parter i politiska och/eller strategiska positioner inom EU-parlamentet har betalats stora summor pengar eller erbjudits betydande gåvor för att påverka parlamentets beslut".

Kaili avsattes från rollen som en av parlamentets 14 vicetalmän. Den förre kollegan Pier Antonio Panzeri, som också står anklagad, har gjort en uppgörelse med åklagarna och lovat avslöja allt han vet, i utbyte mot lindrigare straff.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.