Mwuanas "Loverman" mest spelad i P3

Mwuanas 'Loverman' är den mest spelade låten på P3 under 2020. Arkivbild.
Mwuanas "Loverman" är den mest spelade låten på P3 under 2020. Arkivbild.
MusikTT

Mwuanas "Loverman" är årets mest spelade låt i P3.

Newkid kniper andraplatsen.

Annons

Annons

Annons

Annons

P3-programledaren och musikjournalisten Tina Mehrafzoon är inte förvånad över att den 32-årige rapparen placerar sig högst på listan över årets mest spelade låtar i P3.

Jag tror att Mwuana har en bredd i sitt tilltal. Dels har han en bra röst, nu när han har tagit den här svängen att låta lite mer poppig. Dels har har han behållit sina tidigare fans, de har hängt med i den här utvecklingen – men han har också hittat nya fans, säger hon.

Tvåa på listan är Newkid med låten "Kanske var vi rätt bra ändå". Under hösten har Alexander Ferrer, som han egentligen heter, nått ut brett i tv-programmet "Så mycket bättre".

Newkid har ju hittat rätt nu, han var ung när han debuterade och jag tror att han har börjat hitta sitt sound och vuxit i sin egen person. "Kanske var vi rätt bra ändå" är en låt som många som lyssnar kan relatera till, alla har vi någon man ser tillbaka på, säger Tina Mehrafzoon.

Saknar Yasin

Listan gäller låtarna som har spelats under 2020, vilket gör att de som släpptes i början av året har större chans att få många lyssningar. Och det finns en artist som Tina Mehrafzoon saknar på årets lista.

Någon som har gjort ett stort musikaliskt avtryck, som jag inte ser riktigt lika mycket på den här listan, är Yasin. Men jag tror att Yasin bara har börjat, säger hon.

22-åringen från Rinkeby har släppt två album under 2020, "98.01.11" och "More to life".

Jag tror definitivt att vi nästa år kommer att se honom på höga placeringar, han har redan mycket streams och många fans, men jag tror att Yasin fortfarande har det stora, breda genomslaget framför sig.

Annons

Annons

Svenskt på svenska

Tina Mehrafzoon säger att ovisshet och uppskjutna album har definierat året till följd av coronapandemin. Rent musikaliskt det har det handlat om disco och 80-tal.

Man ser väldigt tydliga dans- och discoinfluenser i popmusiken med två väldigt energiska skivor från Dua Lipa och Lady Gaga, 80-talsreferenserna finns i The Weeknd, säger hon.

Samtidigt har svensk musik på svenska fortsatt att dominera radiomusiken.

Jag vurmar för den svenska scenen. Att många på den här listan är svenska musiker med musik på svenska säger mycket, tycker jag, om vilka kunskaper det finns, hur bra vi ändå är här i Sverige på att göra musik, säger Tina Mehrafzoon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons