A-
A+

Nadals beslut: Nobbar Wimbledon och OS

Rafael Nadal. Arkivbild.
Rafael Nadal. Arkivbild.
TennisTT

Spanske tennisstjärnan Rafel Nadal står över sommarens två storturneringar – Wimbledon och OS i Tokyo.

Annons

Annons

"Det är inget lätt beslut. Men efter att ha lyssnat på min kropp och pratat med mitt team är jag övertygad om att det är rätt beslut för att kunna förlänga min idrottskarriär och fortsätta göra det som gör mig glad: tävla till max och fortsätta kämpa för professionella och personliga utmaningar på högsta nivå", skriver världstrean på Instagram.

Nadal åkte ut mot Novak Djokovic i semifinalen i Franska mästerskapen och säger att han inte hinner ladda om för Wimbledon, årets tredje grand slam-turnering, som börjar den 28 juni.

"I det här skedet av min karriär är det viktigt att förhindra någon form av överbelastning som kan stoppa mig från att fortsätta kämpa och ta titlar", säger han.

Spanjoren som vann OS-guld i singel i Peking 2008 och i dubbel i Rio 2016. Nu ser han ut att ha gjort sitt sista olympiska spel.

"OS har betytt mycket för mig i min karriär och alltid prioriterats. Där fann jag atmosfären alla idrottare vill känna minst en gång i sin karriär", säger Nadal som var Spaniens fanbärare 2016.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!