A-
A+

Nagelsmann dödshotad efter CL-uttåget

Bayern Münchens tränare Julian Nagelsmann.
Bayern Münchens tränare Julian Nagelsmann.
FotbollTT-AFP

Bayern München är utslaget ur Champions League.

Efter uttåget fick Julian Nagelsmann motta dödshot.

Om folk vill döda mig är det en sak, men de attackerar också min egen mamma, som inte ens bryr sig om fotboll, säger Bayern-tränaren.

Annons

Annons

Nagelsmann fick ta emot dödshoten online efter att Bayern München blivit utslaget ur Champions League-kvartsfinalen mot Villarreal tidigare i veckan.

Jag är medveten om att jag alltid kommer få kritik från alla håll, det är normalt och något jag kan hantera. Men med 450 dödshot på Instagram är det inte så lätt, säger Nagelsmann inför söndagens ligamatch mot Arminia Bielefeld.
Om folk vill döda mig är det en sak, men de attackerar också min egen mamma, som inte ens bryr sig om fotboll. Jag förstår inte, så fort de stänger av tv:n glömmer folk all form av anständighet.

På frågan om han kommer att vidta rättsliga åtgärder svarar 34-åringen:

Jag skulle aldrig bli klar med det. Jag får dem (hoten) efter varje match, oavsett om vi vinner eller förlorar. Det är mer dödshot när vi spelar med en trebackslinje än när vi spelar med en fyrbackslinje – och uppenbarligen fler när vi förlorar.

Nagelsmann är den andra personen från Bayern München som mottagit dödshot den här veckan. Sportchefen Hasan Salihamidzics fru och son sade på onsdagen och torsdagen att de blivit utsatta för hot, vilket de visade genom att lägga upp skärmdumpar från privata Instagram-meddelanden.

Nagelsmann förväntar sig inte att Bayern kommer öka säkerheten.

Vi är fortfarande privatpersoner. Jag vill inte provocera någon och ingen har dykt upp hemma hos mig än, säger han.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.