A-
A+

Nanasi om CL-debuten: "Lite nervös"

Malmö FF:s 19-åring Sebastian Nanasi försöker springa ifrån Chelseastjärnorna Hakim Ziyech och Antonio Rüdiger när MFF föll med 0–1 i Champions League.
Malmö FF:s 19-åring Sebastian Nanasi försöker springa ifrån Chelseastjärnorna Hakim Ziyech och Antonio Rüdiger när MFF föll med 0–1 i Champions League.
FotbollTT

Han har endast startat i fem allsvenska matcher denna säsong.

Nu kastades Sebastian Nanasi rakt in i startelvan mot den regerande Champions League-mästaren Chelsea.

När jag fick reda på det blev jag glad och samtidigt lite nervös, säger 19-åringen efter 0–1-förlusten.

Annons

Annons

När Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomasson valde att vila serben Veljko Birmancevic efter en period av många matcher fick den 19-årige Sebastian Nanasi chansen från start som en av MFF:s offensiva krafter hemma mot Chelsea.

Jag förväntade mig inte att jag skulle starta, men när jag fick reda på det blev jag glad och samtidigt lite nervös. Men det var kul, säger Nanasi, som också fick hoppa in mot Juventus i Champions League-premiären.

Spelade med U19 senast

Det var en stor skillnad mot mötet i London – då var Nanasi inte ens med i A-truppen. I stället fick 19-åringen spela med MFF:s U19-lag mot Chelseas dito i ungdomsturneringen Uefa Youth League.

När han fick chansen i det riktiga Champions League från start fick han ett okej läge redan efter tio minuter efter en MFF-kontring, men han fick inte riktigt ordning på avslutet. En kvart senare ropade han på straff efter en duell med Chelseamittbacken Andreas Christensen.

Jag försökte göra det bästa av situationen, men jag tror inte att det var straff, säger han och skrattar.

Tidigare under tisdagen blev MFF-mittfältaren Oscar Lewicki uttagen av förbundskaptenen Janne Andersson i Sveriges trupp till det stundande VM-kvalet mot Georgien (11 november) och Spanien (14 november).

Jag är självklart väldigt glad. Det är en stor ära att spela för sitt land och jag ska försöka göra så mycket jag kan av det, säger Lewicki.

Annons

Annons

Redo för start i landslaget

Förra veckan hoppade han in hemma mot AIK i allsvenskan efter en lång skadeperiod. I helgen missade han Siriusmatchen av personliga skäl, men mot Chelsea kom Lewicki in i den 58:e minuten.

Min fysiska form är okej. Jag har varit borta i nästan två månader och har försökt att göra det jag kan för att upprätthålla fysiken, men det är klart att du behöver så många minuter du kan efter en skada. Men min kropp känns bra och jag har inga problem med skadan och det är det viktigaste, säger Lewicki och uppger att han är redo rent fysiskt för att starta en match i landslaget nästa vecka.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.