A-
A+

Närmare 50 döda i strider i Jemen

Ett frontkrig pågår om staden Marib i Jemen, där regeringsstyrkor (bilden) strider mot Huthirebeller.
Ett frontkrig pågår om staden Marib i Jemen, där regeringsstyrkor (bilden) strider mot Huthirebeller.
JemenTT-AFP

Hårda strider om staden Marib i Jemen har krävt 47 dödsoffer. Anfallande Huthirebeller påstås samtidigt ha försökt attackera Saudiarabien med drönare.

Annons

Annons

Strider har åter blossat upp i och kring staden Marib i norra Jemen, rapporterar jemenitiska militärkällor. Sammandrabbningar sker mellan Huthirebeller, som kontrollerar omfattande områden av landet, och regeringsstyrkor.

Huthirebellerna, som stöds av Iran, försöker ta kontroll över staden och omkringliggande områden där det finns oljefält.

Enligt regeringsstyrkornas källor har 47 stridande dödats, varav 16 tillhörde regeringstrogen militär.

Striderna om staden pågår parallellt med intensiva internationella diplomatiska försök att nå en vapenvila i landet. Men utan uppgörelse i sikte har sammandrabbningarna eskalerat efter ett visst lugn.

En representant för regeringssidan säger att Huthirebellerna öppnade flera fronter mot staden, men att dessa slogs tillbaka. Huthirebellerna kommenterar sällan strider.

Saudiarabien hävdade samtidigt på lördagen att landets luftförsvar lyckats förstöra elva bestyckade drönare, som ska ha avfyrats mot södra delen av landet. Saudierna pekar ut Huthirebellerna som ansvariga för attackerna.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!