A-
A+

Nashville vill behålla Forsberg och Ekholm

Nashvilles Filip Forsberg under en match med Detroit i slutet av mars.
Nashvilles Filip Forsberg under en match med Detroit i slutet av mars.
IshockeyTT

Nashville Predators vill ha kvar sina svenska NHL-stjärnor Filip Forsberg och Mattias Ekholm.

Bådas kontrakt löper ut nästa år och klubben hoppas att nya avtal är påskrivna innan nästa säsong drar i gång.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nashvilles Mattias Ekholm (i mitten) jagar Dallas Joel L'Esperance i söndagens match.
Nashvilles Mattias Ekholm (i mitten) jagar Dallas Joel L'Esperance i söndagens match.

Forsberg har missat tio matcher i rad på grund av en överkroppsskada. Med 29 poäng på totalt 34 spelade matcher den här säsongen har 26-åringens frånvaro inte gått obemärkt förbi.

Vi borde sätta oss ner och kolla vad han tänker om sin framtid här och om det finns en möjlighet att förlänga honom, säger klubbens general manager David Polie i radioprogrammet 102.5 The Game, rapporterar nhl.com.

"I sina bästa år"

Polie säger att Forsberg visat sig svår att ersätta.

Jag tror att han just är på väg mot sin storhetstid. Han är i sina bästa år och jag kan fortfarande se honom inte göra bara 30 mål, utan 40 mål. Så jag vill verkligen att Filip ska vara en del av Predators i framtiden.

Stjärnforwarden skrev 2016 ett sex år långt kontrakt med Nashville, värt 36 miljoner dollar. Samma år skrev även Mattias Ekholm ett sexårigt kontrakt med klubben, värt 22,5 miljoner dollar. Backen har gjort totalt 17 poäng den här året, fem mål och tolv assist.

Annons

Annons

Hur som helst

I början av säsongen, då Nashville hade det motigt, fanns 30-årige Ekholm med i trejdingspekulationerna, men nu när laget är uppe och tampas om en slutspelsplats i Stanley Cup har Polie flera gånger sagt han inte önskar byta bort svensken.

Frågan är hur Ekholm själv känner inför framtiden?

Det kan gå hur som helst. Det kan bli så att han spelar klart nästa säsong. Det kan bli en förlängning, det kan bli så att ryktena besannas och att han trejdas. Jag är rätt säker på att jag aldrig har sagt ett negativt ord om Mattias Ekholm när det gäller hans spel, eller att jag inte skulle vilja att han spelar för Predators, säger Polie om en eventuell förlängning.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr