A-
A+

Nattliga ryska drönarattacker mot Ukraina

Blodspår efter en hund som dödades när ryskt artilleri träffade en restaurang på lördagen. Inga personskador har rapporterats.
Blodspår efter en hund som dödades när ryskt artilleri träffade en restaurang på lördagen. Inga personskador har rapporterats.
UkrainaTT-AP-AFP

Ryssland har under kvällen och natten anfallit flera områden i Ukraina med så kallade kamikazedrönare. Även det relativt lugna Lviv attackerades.

Annons

Annons

Tidigt på lördagsmorgonen uppgav Ukrainas flygvapen i ett uttalande på Telegram att attackerna genomfördes från Azovska sjön mot de "centrala, västra och östra" delarna av landet. Enligt uttalandet sköts elva av 16 drönare ned.

Attackerna riktades bland annat mot huvudstaden Kiev och länen Lviv och Dnipropetrovsk i västra Ukraina.

Lvivs guvernör Maksym Kozytskyj uppger i ett uttalande att tre av sex drönare som riktades mot länet sköts ned och att de övriga tre slog ned i områden utan bostäder. Inga personskador har rapporterats.

Även i Dnipropetrovsk i sydväst sköts tre drönare ned. Ytterligare två uppges ha träffat och orsakat "betydande skada" på kritisk infrastruktur i staden Novomoskovsk. Ingen person uppges ha skadats.

Drönarattackerna inleddes timmarna efter att Internationella brottmålsdomstolen ICC utfärdat en arresteringsorder för Rysslands president Vladimir Putin.

I sin dagliga uppdatering uppger Ukrainas militär att Ryssland under de senaste 24 timmarna genomfört 34 luftangrepp och en robotattack.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.