A-
A+

Navalnyj sågar Le Pen

Franska presidentkandidaten Marine Le Pen har genom åren kritiserats hårt för sina kontakter till Rysslands president Vladimir Putin. Arkivfoto.
Franska presidentkandidaten Marine Le Pen har genom åren kritiserats hårt för sina kontakter till Rysslands president Vladimir Putin. Arkivfoto.
FrankrikeTT:s korrespondent

"Som att låna av Cosa Nostra".

Sågningen levereras av fängslade ryske oppositionsaktivisten Aleksej Navalnyj – i riktning mot franska presidentkandidaten Marine Le Pen.

Annons

Annons

Det är via Twitter som Navalnyj blandar sig i valkampen i Frankrike där ytterhögerns Le Pen står mot sittande presidenten Emmanuel Macron.

"Naturligtvis manar jag alla fransmän att den 24 april rösta på Emmanuel Macron, men jag vill främst vända mig till dem som inte utesluter att rösta på Marine Le Pen", skriver Navalnyj.

Hans varning för Le Pen utgår inte minst från det mångmiljonlån som Le Pen tog 2014 från rysk-tjeckiska banken FCRB.

"Den här banken är en välkänd Putin-avdelning för att tvätta pengar. Ni skulle väl inte vilja att en fransk politiker lånade av (den sicilianska maffian) Cosa Nostra? Men det här är samma sak. Det här är att sälja politiskt inflytande till Putin", hävdar Navalnyj.

Han passar också på att kritisera dem som hyllat Putin och hans gelikar för deras "konservativa" politik.

"Hyckleri", anser Aleksej Navalnyj och manar Frankrike att gå och rösta.

"Det är alltid svårt att välja, men man måste i alla fall göra det – åtminstone för att rösta emot", skriver Navalnyj på Twitter.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.