A-
A+

Nederländerna tynger Betsson

Betssons huvudkontor. Arkivbild.
Betssons huvudkontor. Arkivbild.
EkonomiTT

Spelbolaget Betsson varnar för en svag inledning på fjärde kvartalet. Sportboksmarginalen beskrivs som "extraordinärt låg".

Annons

Annons

Betsson är först ut av Stockholmsbörsens spelbolag att rapportera i samband med rapportfloden. Det är nu upp till bevis för sektorn, som varit under stor press den senaste månaden efter att den nederländska spelmarknaden reglerats med start från och med 1 oktober. När det gäller inledningen av fjärde kvartalet har utvecklingen i Nederländerna fått tydliga konsekvenser för Betsson.

"De genomsnittliga dagliga intäkterna under det fjärde kvartalet, till och med den 17 oktober, var 17,6 procent lägre än för de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det fjärde kvartalet 2020", skriver bolaget i delårsrapporten för tredje kvartalet.

Extraordinärt låg

Den så kallade sportboksmarginalen var 4,2 procent och benämns alltså som extraordinärt låg.

Betsson är ett av flera bolag som nu väntar på licens men under tiden inte får bedriva någon verksamhet i landet. Tidigast efter sommaren 2022 förväntar man sig få definitivt besked kring ansökan som ska skickas in "senast under första kvartalet 2022".

Under det tredje kvartalet som nu rapporterats redovisar bolaget samtidigt en nedgång när det gäller intäkter för kasinoverksamheten på 2 procent som dock kompenseras genom en uppgång för sportboken, det vill säga spel på liveidrott, på 24 procent.

Annons

Annons

Bättre än förväntningarna

Rörelseresultatet på 323 miljoner kronor var något bättre än analytikernas genomsnittliga förväntningar som låg på 285 miljoner kronor. Omsättningen uppgick till 1 733 miljoner kronor, jämfört med 1 676 miljoner kronor ett år tidigare.

"Den ytterligare intäktsökningen beror på framgångar med vår sportbok i kombination med goda resultat i avslutningen av fotbolls-EM och Copa América samt att de inhemska fotbollsligorna inleddes igen från mitten av augusti", skriver bolaget.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.