A-
A+

Nederländska stjärnan lämnar EM

Lieke Martens gjorde målet mot Sverige.
Lieke Martens gjorde målet mot Sverige.
FotbollTT

Den nederländska EM-truppens otur fortsätter. Efter att ha skadat sig i matchen mot Schweiz lämnar nu stjärnan Lieke Martens truppen, och kommer inte att spela mer i EM.

Annons

Annons

"Lieke Martens ådrog sig en fotskada under matchen mot Schweiz. Ytterligare utredning har visat att det inte längre är möjligt för henne att spela under detta EM. Massa lycka till Lieke" skriver det nederländska landslaget på Twitter.

Martens är en svenskbekanting, sedan hon spelat i damallsvenskan flera säsonger. I Den första gruppspelsmatchen gjorde hon Nederländernas 1–1-mål mot just Sverige.

Martens skada är den senaste i raden bakslag för Nederländerna. Laget har haft problem med covid-19 i mästerskapet. Dagen efter premiärmatchen mot just Sverige testades mittfältaren Jackie Groenen positivt för covid-19, och några dagar senare råkade även anfallsstjärnan Vivianne Miedema ut för samma sak.

Nederländerna möter på lördag storfavoriten Frankrike i den sista kvartsfinalen för detta mästerskap. Fransyskorna gick vidare som klar gruppetta medan Nederländerna fick nöja sig med andraplatsen efter en målskillnadsaffär med Sverige.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.