Nent höjer Viaplay-prognosen

Nent höjer prognosen för Viaplay-abonnenter inför licens- och registreringsflytt till Sverige. Arkivbild
Nent höjer prognosen för Viaplay-abonnenter inför licens- och registreringsflytt till Sverige. Arkivbild
EkonomiTT

Nordic Entertainment Group (Nent), som bland annat äger TV3 och Viaplay, redovisar en minskad vinst för tredje kvartalet jämfört med ett år tidigare.

Men prognosen för Viaplay-abonnenter höjs.

Annons

Annons

Nordic Entertainment Group (Nent) redovisar en vinst före skatt på 231 miljoner kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 258 miljoner kronor under motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen under kvartalet summeras till 2 828 miljoner kronor, ned från 3 383 miljoner.

"Den underliggande lönsamheten är god driven av tillväxten i vår abonnemangsverksamhet samt av de besparingar vi vidtagit", skriver Nents vd Anders Jensen i en kommentar i delårsrapporten.

"Vi höjde under kvartalet återigen målet för antalet Viaplay-abonnenter och användandet fortsätter att öka kraftigt", tillägger han.

Nent räknar nu med att nå upp till omkring tre miljoner betalande Viaplay-abonnenter kring årsskiftet. Det motsvarar en ökning på 33 procent jämfört med föregående år.

I samband med delårsrapporten har Nent, med hänvisning till brexit, beslutat att efter drygt 30 år flytta bolagets TV-licenser och registreringen av streamingplattformar från Storbritannien till Sverige.

"Vi förväntar oss inte någon betydande finansiell påverkan av denna historiska förändring, men är naturligtvis mycket nöjda då detta säkerställer fortsatt tillgänglighet av vårt innehåll i såväl Norden som internationellt", skriver Jensen.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons