A-
A+

New York-cyklister välsignade från faror

New York-cyklister mottar välsignelse och får en skvätt vigvatten på sig under cykelvälsignelseceremonin i Saint Johns-katedralen på Manhattan.
New York-cyklister mottar välsignelse och får en skvätt vigvatten på sig under cykelvälsignelseceremonin i Saint Johns-katedralen på Manhattan.
USATT-AFP

Hundratals New York-cyklister deltog på lördagen i en ceremoni i Saint John-katedralen där de fick en skvätt heligt vatten på sig för att få skydd från de faror som hotar i staden.

Annons

Cyklister i tävlingsdräkter stod sida vid sida med vanliga cykelpendlare för att få välsignelse av prästen Patrick Malloy i Saint John-katedralen i New York och därigenom få skydd mot olyckor och faror under sina cykelturer i staden.

Må ni alltid ha vinden i ryggen. Må alla era vägar vara glädjefylla. Må Herren hålla er och era cyklar i sin hand, sade fader Malloy under ceremonin på Manhattan.

Patrick Malloy gick längs kyrkans mittgång och skvätte vigvatten på cyklisterna efter att han läst några väl valda stycken ur bibeln.

Ingenting kommer att hända din cykel i dag, förkunnade fader Malloy för församlingen.

När cyklisterna mottagit välsignelsen applåderade de och plingade i sina ringklockor.

Cykelvälsignelsen, som är öppen för alla oavsett religion, är en populär ceremoni som har hållits under 25 år katedralen.

New York uppmanar invånarna att cykla, både för miljöns skull och för den egna hälsan, men det är riskfyllt att cykla i staden.

Enligt stadens transportmyndigheten omkom 17 cyklister i New York 2022 och hittills i år har 13 cyklister omkommit.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.