A-
A+

Newcastles fiasko – föll mot League One-lag

Joe Ironside, till höger, firar sitt 1–0-mål borta mot Newcastle. Ironsides Cambridge United stod för en praktskräll när laget tog sig vidare i FA-cupen på lördagen.
Joe Ironside, till höger, firar sitt 1–0-mål borta mot Newcastle. Ironsides Cambridge United stod för en praktskräll när laget tog sig vidare i FA-cupen på lördagen.
FotbollTT

Newcastle hade pengarna och en ny stjärnvärvning.

Cambridge United visade varför sådant ofta väger fjäderlätt i FA-cupen.

Laget från tredjedivisionen stod för lördagens sensation när de slog ut Emil Krafths lag, 1–0 på bortaplan.

Annons

Annons

Premier League-laget Newcastle presenterade på fredagen sin första prestigevärvning sedan ägarbytet i höstas, då klubben genom ett saudiskt uppköp blev världens rikaste. Men den engelske landslagsmannen Kieran Trippier fick ingen rolig första dag på jobbet.

I FA-cupen hemma mot Cambridge United, som håller till i den engelska tredjedivisionen, blev det ett praktfullt fiasko när gästerna vann med 1–0. Joe Ironside var den stora matchhjälten genom att sätta det som skulle bli segermålet i den 57:e minuten, vilket skickade Cambridge United vidare till den fjärde rundan.

Det är första gången sedan januari 1958 som Newcastle åker ut ur FA-cupen på hemmaplan mot ett lag som spelar minst två divisioner längre ner i systemet, uppger statistikföretaget Gracenote.

Därmed fortsätter den bedrövliga säsongen för Newcastle, som bara vunnit en enda tävlingsmatch så här långt och som kämpar för att hänga kvar i Premier League.

FA-cuplördagen bjöd för övrigt på fler skrällar. Eller vad sägs om Kidderminster Harriers FC från den engelska sjättedivisionen? Hemma mot Championshiplaget Reading vann man med 2–1 efter att ha vänt underläge till seger. Sam Austin kvitterade och Amari Morgan-Smith avgjorde sedan matchen i den 82:a minuten.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.