A-
A+

NFL-stjärnan bötfälls efter vaccinkaoset

Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers. Arkivbild.
Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers. Arkivbild.
Amerikansk fotbollTT

Härvan kring Green Bay Packers quarterback Aaron Rodgers blir allt större. Nu bötfälls både 37-åringen och klubben av NFL.

Annons

Annons

Det blev stora rubriker när Packers-stjärnan, tillika NFL:s mest värdefulla spelare under förra säsongen, Aaron Rodgers testade positivt för covid-19. Anledningen är inte smittan i sig utan att han inte varit helt sanningsenlig om sin vaccinstatus.

37-åringen sade att han var "immun" mot viruset och redogjorde sedan för varför han, enligt egen utsago, av medicinska skäl och allergi valt att inte ta vaccin mot covid-19.

I förra veckan bad han om ursäkt.

Jag ska komma tillbaka till det som jag gör bäst, och det är att spela boll. Jag delade min åsikt och den baserades på flera studier. Ytterligare åsikter kommer jag att behålla mellan mig själv och mina läkare, säger Aaron Rodgers.

NFL valde att utreda Rodgers och Packers, och har kommit fram till att både spelaren och klubben brutit mot covidreglerna.

Eftersom Rodgers inte varit vaccinerad bötfälls han nu för att ha brutit mot de regler som gäller för ovaccinerade spelare. Rodgers och lagkamraten Allen Lazard ska ha deltagit på en Halloweenfest. Ovaccinerade spelare får inte delta i samlingar med fler än tre personer. Rodgers och Lazard tvingas nu att böta 14 650 dollar, nästan 126 000 kronor, uppger ESPN.

Även Packers bötfälls på motsvarande 2,6 miljoner kronor. Enligt NFL:s utredning ska klubben ha vetat om festen men inte straffat spelarna, dessutom har man låtit Rodgers vara med på presskonferenser utan munskydd.

"Vi respekterar ligans beslut och inser det viktiga i att följa covid-reglementet för att hålla våra spelare och vår organisation säker och frisk", skriver klubben i ett uttalande.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.