A-
A+

NHL-klubb tvingas lämna hemmaarenan

Slutjublat. Arizona Coyotes och dess supportrar tvingas flytta ut från sin hemmaarena efter kommande säsong. Arkivbild
Slutjublat. Arizona Coyotes och dess supportrar tvingas flytta ut från sin hemmaarena efter kommande säsong. Arkivbild
IshockeyTT

Annons

Annons

NHL-klubben Arizona Coyotes står utan hemmaarena efter den kommande säsongen. Detta sedan staden Glendale i dag meddelat att arenaavtalet med ishockeyklubben inte kommer att förlängas nästa sommar.

Enligt The Athletic har klubben legat efter med hyresbetalningar flera gånger de senaste åren. Arenaavtalet har under de senaste åren löpt säsongsvis och förhandlingar i år om ett längre avtal har strandat.

Arizona Coyotes har spelat i Gila River Arena sedan 2003.

I Kanada har nyheten väckt förhoppningar om att klubben ska flyttas till Quebec som hade ett NHL-lag mellan 1979 och 1995. Senast 2015 ansökte Quebec om att få ett NHL-lag, men fick då nej från ligan.

NHL-chefen Gary Bettman sade i mars att Glendale inte har de ekonomiska förutsättningarna för att stödja sitt lag och har försökt lobba för att en ny arena ska byggas i Phoenix.

Fyra svenskar spelar i Arizona, backarna Anton Strålman och Victor Söderström samt forwardsspelarna Johan Larsson och Loui Eriksson. Nyligen byttes backstjärnan och lagkaptenen Oliver Ekman Larsson bort av Phoenix till Vancouver.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!