A-
A+

NHL ställer in fler matcher – tar förtida jullov

Det blir inte mycket NHL-ishockey innan den 27 december.
Det blir inte mycket NHL-ishockey innan den 27 december.
IshockeyTT

NHL och spelarfacket är överens om att ta ett förtida jullov, till följd av den omfattande spridningen av coronaviruset. Alla matcher på torsdagen ställs in och först den 27 december ska det spelas matcher igen.

Annons

Annons

Vegas–Tampa Bay, natten till onsdag svensk tid, ser ut att bli den sista matchen i NHL före juluppehållet. Det står klart sedan även mötet mellan Philadelphia och Washington fått skjutas på tiden efter ett covid-19-utbrott i Washington.

Sedan tidigare var det klart att ligan och spelarfacket beslutat att skjuta upp samtliga matcher som inte redan har ställts in.

Eftersom många matcher sedan tidigare blivit uppskjutna rör det sig bara om en handfull matcher, initialt tänkta att spelas under natten mot julaftonen, svensk tid, som nu skjuts fram på obestämd tid.

Under natten mot tisdagen spelades bara en av fem planerade matcher.

Om allt går som det ska återupptas det ordinarie spelschemat den 27 december, då lagen får träffas för träning först på annandagseftermiddagen, lokal tid.

Beskedet kom efter att Seattle och New Jersey sällat sig till lagen som ställt in matcher till följd av omfattande covidspridning i truppen.

Sedan tidigare har Detroit, Boston, Nashville, Calgary, Colorado och Florida tagit julledigt i förtid.

Eftersom så många matcher skjutits upp – hittills rör det sig om 50 – är det oklart om NHL-spelarna kommer att delta i Peking-OS om en och en halv månad.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

1kr_kampanj_bottombar

Prova Premium i en månad för endast en krona.