A-
A+

NHL-stjärna utreds för falskt vaccinationskort

Evander Kane under en NHL-match. Arkivbild.
Evander Kane under en NHL-match. Arkivbild.
IshockeyTT

Det fortsätter att storma kring hockeystjärnan Evander Kane. Nu utreds San Jose-spelaren för att ha använt ett förfalskat vaccinationskort, skriver bland annat The Athletic.

Annons

Annons

Skulle Kane befinnas skyldig kan både klubben och spelaren straffas av NHL. Att använda ett falskt vaccinationskort i USA kan också ge fängelse, skriver Front Office Sports.

Den 30-årige forwarden saknas sedan tidigare under San Joses försäsongsträning, efter att hans fru anklagat honom för sexuella övergrepp och våld i hemmet.

Nyligen utredde NHL också fruns anklagelser i sociala medier om att Kane har spelat på egna matcher och försökt få sitt lag att förlora för att själv vinna pengar. Kane friades i den utredningen, men NHL meddelade samtidigt att man funnit nya saker som skulle utredas.

Kane ansökte i början av året om personlig konkurs trots att han för tre år sedan skrev ett kontrakt värt drygt 400 miljoner kronor. I konkursansökan framgick att han hade skulder på 26,8 miljoner dollar. Kanadensaren var förra säsongen bäste målskytt och poängplockare i San Jose med 22 mål och 49 poäng på 56 matcher.

NHL-säsongen startar den 12 oktober.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.