A-
A+

NHL-stjärnans karriär ser ut att vara över

Shea Weber. Arkivbild.
Shea Weber. Arkivbild.
IshockeyTT-Reuters

Skadorna ser ut att ha tagit ut sin rätt.

Montreals lagkapten Shea Weber kan ha gjort sin sista NHL-match.

Han kommer inte tillbaka nästa säsong och troligtvis inte under resten av sin karriär, säger Montreals general manager Marc Bergevin.

Annons

Annons

Shea Weber var nära att få vinna sin första Stanley Cup-titel den här säsongen. Men Montreal föll i finalen mot Tampa Bay och efteråt kom uppgifter om att Weber – som spelade samtliga av Montreals slutspelsmatcher – dras med allvarliga skadeproblem. Något som skulle kunna sätta stopp för den 35-årige backens karriär.

Det bekräftades av Marc Bergevin när han mötte media under torsdagen.

Jag var inte medveten (om svårighetsgraden av hans skador), och utifrån den information jag har tror jag inte att någon verkligen var medveten om det. Jag tror att vi alla visste om smärtan och det han gick igenom varje dag, men inte till den här graden. Shea, som ni alla vet, är en man av få ord och att klaga över sin kropp är inte en sak han gör så jag blev väldigt överraskad, säger Bergevin.

Weber dras med skador på knä, fotled och tumme. Han missade de åtta sista grundseriematcherna på grund av tumskadan men snittade ändå 25 minuter per match i slutspelet.

Det kommer att vara omöjligt att ersätta Shea Weber och det han tillför till vårt lag på och utanför isen, säger Bergevin.

Shea Weber har fem år kvar på sitt kontrakt med en årlig lönetaksträff på 7,85 miljoner dollar. Montreal, NHL och spelarfacket NHLPA tittar nu alla på hur Webers medicinska status kan påverka kontraktssituationen.

Weber har gjort 589 poäng på 1 038 NHL-matcher för Montreal och Nashville.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!