A-
A+

NHL-svensken avslutar karriären

Carl Gunnarsson avslutar ishockeykarriären. Arkivbild.
Carl Gunnarsson avslutar ishockeykarriären. Arkivbild.
IshockeyTT

Efter närmare 700 NHL-matcher och en Stanley Cup-titel får det vara nog.

Carl Gunnarsson avslutar karriären på grund av en knäskada.

"Jag vet att jag kommer älska spelet ishockey, oavsett hur svårt hon gör det för mig", skriver han i ett brev på St Louis Blues hemsida.

Annons

Annons

Den 34-årige Calle Gunnarsson har spenderat majoriteten av sin 12 år långa NHL-karriär i St Louis Blues där backen nu sätter punkt efter sju år. 2019 var han en del i det St Louis Blues som vann Stanley Cup.

Innan dess tillhörde han Toronto Maple Leafs organisation, som han draftades av 2007.

Örebroaren Gunnarsson meddelade beslutet i ett känslosamt brev på St Louis Blues hemsida.

"När jag nu hänger upp mina skridskor för sista gången, är jag inte säker på vad jag ska göra i framtiden. Men jag vet att jag kommer älska spelet ishockey, oavsett hur svårt hon gör det för mig. Så jag vill tacka henne, för att hon har låtit mig älska henne och för allt hon har gett mig. Jag vill också tacka alla supportrar, vänner, tränare, lagkamrater och alla jag har mött under resans gång. Och till min familj – inget av det här hade någonsin varit möjligt utan er. Jag älskar er.", skriver han bland annat.

Totalt blev det 629 grundseriematcher i NHL och 68 i Stanley Cup-slutspelet. På det blev det 138 (30+108) grundseriepoäng och sju (1+6) slutspelspoäng.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Spara 100 kronor på ett helår – ingen bindningstid!