NHL-svensken trejdad till mästarlaget

Anders Nilsson vaktade målet i VM 2018. Nu är NHL-svenskan klar för en ny klubb, men han kan fortfarande inte spela på grund av en hjärnskakning för ett år sedan.
Anders Nilsson vaktade målet i VM 2018. Nu är NHL-svenskan klar för en ny klubb, men han kan fortfarande inte spela på grund av en hjärnskakning för ett år sedan.
IshockeyTT

Anders Nilsson får lämna Ottawa i NHL. Den svenske målvakten är en del av en stor bytesaffär och hamnar hos Stanley Cup-mästarna Tampa Bay.

Men han kommer inte att spela något under säsongen - på grund av en hjärnskakning för ett år sedan.

Annons

Annons

Annons

Annons

Den svenske VM-målvakten från guldturneringen 2018 hamnar hos ett av topplagen i NHL med bara ett par veckor kvar till säsongspremiären.

Tampa Bay byter forwarden Cedric Paquette, backen Braydon Coburn och ett draftval mot Nilsson och forwarden Marian Gaborik.

Tampa Bay byter bort två av spelarna som låg bakom lagets Stanley Cup-seger i somras och gör en sämre ekonomisk affär för att få mer utrymme under lönetaket för att kunna värva flera nya spelar. De tar in Anders Nilsson i truppen, trots att han klassas som långtidsskadad.

Laget säger i ett uttalande att målvakten inte kommer att kunna spela alls på hela den kommande säsongen, som inleds den 13 januari.

Anders Nilsson har inte spelat ishockey sedan i december i fjol då han fick en puck på hjälmen. Sedan dess har målvakten kämpat för att komma tillbaka från hjärnskakningen.

I somras berättade Nilsson för Radiosporten om de besvär han fortfarande känner:

Jag var en sväng i ishallen på morgonen, fick behandling, åt lunch och sedan var jag tvungen att sova mellan två och fyra timmar varje eftermiddag. Sedan lade jag mig och sov mellan 10 och 12 timmar varje natt, men kände mig aldrig utvilad eller att jag hade sovit färdigt.

30-årige Anders Nilsson har spelat 161 matcher i NHL under nio säsonger. Tampa Bay blir hans sjunde klubb i ligan.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons