A-
A+

NHL-svenskens kritik: "Bara delar ut piller"

Robin Lehner trappar upp sin kritik mot NHL och kommer med nya anklagelser. Arkivbild.
Robin Lehner trappar upp sin kritik mot NHL och kommer med nya anklagelser. Arkivbild.
IshockeyTT

Robin Lehner fortsätter att rikta kritik mot hur NHL tar hand om skadade spelare.

Nu anklagar den svenske stjärnmålvakten lagen för att sätta i system att dela ut ångestdämpande medicin utan recept och större kontroll.

Annons

Annons

Frispråkige Robin Lehner trappar upp sitt ordkrig mot NHL. Vegas-målvakten har de senaste dagarna gjort flera inlägg i sociala medier till stöd för sin tidigare lagkamrat, långtidsskadade Jack Eichel i Buffalo, som Lehner anser inte får den vård han behöver.

I flera inlägg på Twitter kommer Lehner med nya exempel på det han beskriver som NHL-lagens bristande omsorg om sina spelare, på gränsen till vanvård.

Delar ut medicin

Lehner hävdar bland annat att NHL-klubbar regelbundet delar ut ångestdämpande medicin, benzodiazepiner, i samband med resor.

"Många lag bara delar ut piller utan recept", skriver Lehner som också retoriskt undrar om inte läkare eller psykiatriker borde göra det i så fall.

Lehner skriver att han spelat i klubbar som satt det i system, men är noga med att påpeka att hans nuvarande klubb Vegas inte tillhör dem.

Svensken säger till ESPN att han vill visa sitt stöd för Jack Eichel, som begärt att få genomgå en ny form av operation för en nackskada, vilket hans klubb motsatt sig.

Annons

Annons

Hotar

Lehner hotar också att avslöja "en nyhet om dagen" om saker och ting inte "rättas till".

"Jag tänker fortsätta. Har sparade historier som räcker ett år. Vänta bara när NHL försöka stoppa mig", skriver målvakten.

30-årige Robin Lehner har fått stor uppmärksamhet och hyllats för sin öppenhjärtighet om sin kamp mot psykisk ohälsa och missbruk av alkohol och sömnmedel. Han är bipolär och har även fått en adhd-diagnos, något han berättade öppet om för tre år sedan.

NHL har ännu inte kommenterat Lehners senaste anklagelser.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.