A-
A+

Nicklas Bäckström pausar karriären: "Svårt beslut"

Nicklas Bäckström. Arkivbild.
Nicklas Bäckström. Arkivbild.
IshockeyTT

NHL-stjärnan Nicklas Bäckström väljer att pausa sin karriär på grund av skadeproblem. Detta bekräftar Washington Capitals på sin webbplats.

"Det här är ett svårt beslut, men ett beslut som känns rätt för min hälsa", säger han i ett uttalande.

35-årige Bäckström har sedan 2007 spelat för NHL-klubben Washington Capitals. Men nu väljer han alltså att pausa karriären.

"På grund av min pågående skadesituation har jag bestämt mig för att ta en paus från sporten", säger han i ett uttalande.

Han fortsätter:

"Jag vill tacka mina lagkamrater, organisationen och supportrarna för deras stöd under den här processen. Jag ber också om att lämnas ifred medan jag fattar ett beslut om min framtid."

Svår operationen förra sommaren

35-årige Bäckström har spelat åtta NHL-matcher den här säsongen. Han har i flera år haft problem med skador och förra sommaren opererade han sin höft.

Han gjorde sedan comeback i januari och spelade förra säsongen totalt 39 matcher. Då blev han den blott andra NHL-spelaren som kunde återvända till spel efter just det ingreppet, där patienten får en så kallad ytersättningsprotes.

Bland NHL-spelarna som har gjort ingreppet tidigare är det bara en spelare, Ed Jovanovski, som kunnat återvända till spel, enligt nhl.com. Ryan Kesler som gjorde samma typ av operation återvände exempelvis aldrig till isen.

Ovetjkin: "Det är tufft"

Ryske superstjärnan Alexander Ovetjkin, ofta kedjekamrat med Bäckström, var nedstämd när han mötte pressuppbådet efter att någon timme tidigare fått beskedet:

Han är min vän och min lagkamrat och att se hur känslosamt det är för honom...det är tufft. Vi kommer att stödja honom och finnas där för honom i den här svåra situationen. Han är en ledare, han har varit i den här klubben hela sin NHL-karriär, så det är en tuff situation.

Brian MacLellan, general manager i Washington, säger i ett uttalande:

"Vi står bakom Nicklas och kommer att stötta honom under den här processen. Vi vet hur hårt han har arbetat och hur fast besluten han är att komma tillbaka i bra form. Vår organisation står helt bakom honom medan han tar en paus för att kunna utvärdera sin nuvarande hälsosituation."

Under sin långa karriär har Nicklas Bäckström hunnit med att vinna bland annat Stanley Cup med Washington och VM med Tre Kronor.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.