A-
A+

Nilsson: "Jag är här för att bidra"

Joakim Nilsson.
Joakim Nilsson.
FotbollTT

En potentiell backkris lurar runt hörnet för fotbollslandslaget inför VM-kvalmatchen mot Kosovo. Joakim Nilsson står redo att lösa situationen.

Jag är här för att vara med och bidra, säger Arminia Bielefeld-spelaren.

Annons

Annons

Filip Helander är skadad och har tackat nej.

Lagkapten Victor Nilsson Lindelöf har ännu inte anslutit till truppen eftersom han och frun Maja väntar sitt andra barn i dagarna – och det är osäkert om han kommer till spel i VM-kvalet mot Kosovo på lördag.

Med andra ord kan förbundskapten Janne Andersson ha en mittbackskris att lösa och han kan då komma att vända sig till Joakim Nilsson.

"Är förberedd"

27-åringen, som är något av en doldis i sammanhanget, har gjort sju A-landskamper sedan tidigare. Till vardags spelar han i tyska Arminia Bielefeld, där han under hösten har varit given i startelvan.

Först och främst, för Victor är det här det största man kan vara med om. Det är ingen tvekan om att han ska stanna tills att allt är i sin ordning, säger Nilsson på en presskonferens.
Men jag är förberedd och jag vet vad den här samlingen innebär. Jag är här för att vara med och bidra. Vi är tre mittbackar här som konkurrerar, fortsätter han.

Annons

Annons

Danielson redo

Vid sidan av Nilsson har Andersson och landslaget i dagsläget Celtics Carl Starfelt och Marcus Danielson att tillgå i mittbacksväg. Danielson är vanligtvis ordinarie, men har inte spelat match på länge. Ligan i Kina – där han håller till – är just nu pausad.

Jag känner mig i bra form. Jag har tränat med Djurgården här hemma och kör extra med naprapaten i landslaget. Det är så klart inte optimalt att inte ha spelat matcher. Men blir jag uttagen är jag redo, säger Danielson.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

390kronor

Vår Premiumtjänst fyller ett år – det firar vi med ett kanonerbjudande! Du får ett helår för endast 390 kronor.