A-
A+

Nintendo väcker liv i sin sports-serie

Badminton är en av sporterna i 'Nintendo Switch sports'. Pressbild.
Badminton är en av sporterna i "Nintendo Switch sports". Pressbild.
SpelTT

"Wii sports" släpptes 2006 och blev det största spelet till Nintendos nydanande konsol. Mer än 15 år senare hoppas den japanska spelutvecklaren på en ny succé.

Annons

Annons

När Nintendo släppte sin konsol Wii var det som ett stukat bolag i skriande behov av en försäljningssuccé. Föregångaren Gamecube nådde inte upp till tidigare konsolers försäljningssiffror, och Nintendo tappade dessutom marknadsandelar till framför allt Sony.

Men Wii blev en succé, till stor del tack vare "Wii sports", som drog nytta av de rörelsekänsliga handkontrollerna och lät spelarna tävla i ett antal sporter som bowling och baseball. Ungefär tre fjärdedelar av Wii-spelarna ägde "Wii sports" och dessutom innebar spelet att konsolspelandet hittade till platser där det tidigare varit en sällsynt syn, som äldreboenden. Spelet följde i och för sig ofta med konsolen vid köp, men även uppföljaren "Wii sports resort" sålde i 33 miljoner exemplar och blev det tredje mest populära spelet till konsolen.

När nu "Nintendo Switch sports" släpps den 29 april hoppas Nintendo på att väcka liv i den slumrade serien och genren. På programmet står fotboll, volleyboll, bowling, tennis, badminton och svärdfäktning, som kan spelas ensamt eller tillsammans med andra – lokalt eller online. I höst ska även golf adderas.

De som köper den fysiska varianten av spelet får med ett band för att fästa handkontrollen vid benet för sparka fotboll.

Recensenterna som lagt vantarna på spelet verkar mestadels vara nöjda, men det återstår att se om spelet når samma framgångar som sina föregångare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova Premium i en månad för endast en krona.