-
+

Nollat senast – nu studsade LHC tillbaka

Det var glada miner för LHC efter segern mot Malmö. Arkivbild.
Det var glada miner för LHC efter segern mot Malmö. Arkivbild.
IshockeyTT

Fredagen den 22 januari spelade Alexander Johansson bortamatch med sitt Halmstad mot Kalmar i HockeyEttan.

En dryg vecka senare har forwarden producerat fyra poäng på tre omgångar med Linköping i SHL.

Den utdelningen hade jag aldrig vågat tro på, säger 32-åringen med ett leende efter 6–3 hemma mot Malmö.

Annons

Annons

Alexander Johansson har spelat nästan 300 matcher i SHL, vunnit SM-guld med Växjö och även dragit på sig landslagsdressen tre gånger.

Efter att ha varit lagkapten i Färjestad fick han sparken från Karlstadklubben och spelade i tyska ligan med Grizzlys Wolfsburg i fjol.

Vid återkomsten till Sverige hamnade han i Halmstad Hammers i HockeyEttan – där det blev 26 poäng på 22 matcher.

Jumbogänget lockade

Förra fredagen, den 22 januari, vann laget med 3–1 borta mot Kalmar. Det var efter den matchen Niklas ”Pajen” Persson – general manager i SHL:s skadedrabbade krisklubb Linköping – hörde av sig till Alexanders agent.

Min ambition har hela tiden varit att spela i SHL, så det är klart att jag blev intresserad. De ville ha med mig redan till matchen mot HV71 dagen därpå, men jag behövde prata med familjen, min klubb och arbetsgivare först, berättar den 32-årige forwarden.

När allt var löst blev det debut i LHC i tisdags, då Alexander satte ett av målen vid vinsten med 5–3 borta mot Brynäs. Och efter 0–6 mot Skellefteå i torsdags levererade han ett mål och två assists när Malmö besegrades med 6–3 hemma under lördagen.

Annons

Annons

Effektiv i anfallet

Något som innebär totalt fyra poäng – två mål och två assists – på hittills tre matcher i SHL.

Den utdelningen hade jag aldrig vågat tro på och garanterat inte Linköping heller. Jag skulle mer komma in med energi och bidra med den person jag är. Har ju heller inget i bagaget från över 30 omgångar med många förluster.

Nu snurrade han in enormt viktiga 2–1 köksvägen, assisterade snyggt till Patrik Lundh i boxplay till 3–1 och var med i förarbetet till Markus Ljunghs 4–1.

Malmö hämtade upp till 4–3 i sista perioden, men dubbla fullträffar i öppen bur av Ljungh och Jarno Kärki knäckte skåningarna – som efter coronautbrott i laget haft uppehåll i tre veckor.

Jag trivdes jättebra i Halmstad och fick tillbaka mycket glädje i hockeyn. Dessutom var det skönt att ha ett heltidsjobb på ett lager vid sidan av. Men det är klart att det känns lite speciellt och väldigt kul att vara tillbaka i högsta ligan. Jag visste ju inte om den chansen skulle dyka upp igen, säger Alexander.

Klarat högre tempo

Hittills har omställningen två divisioner rakt upp i seriesystemet fungerat över förväntan.

Men jag har stor nytta av alla matcher jag gjort i SHL innan, vet ju vad som krävs här och ska göra allt för att lyfta LHC över de här nedre strecken, säger han.

Tack vare vinsten – som var Linköpings fjärde de sex senaste omgångarna – lämnade man över jumboplatsen till just Malmö. Men de har fem matcher färre spelade.

Vi saknade tajming i spelet, men mest besviken är jag över att vi inte var villiga att göra jobbet, suckar gästernas tränare Joakim Fagervall.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss