Nordén: "Det finns en kalender men ingen vet"

Lisa Nordén. Arkivbild.
Lisa Nordén. Arkivbild.
CyklingTT

Lisa Nordén lämnar cykel-EM med en 14:e-plats i tempo.

I övrigt är det ovisst hur tävlingssäsongen ser ut för OS-silvermedaljören i triathlon.

Ingen vet vilka tävlingar som kommer att genomföras, säger hon.

Annons

Annons

Lisa Nordén är på plats i Plouay i Frankrike för ett cykelmästerskap som faktiskt blir av. Bristen på tävlingar har inte påverkat 35-åringens motivation nämnvärt, men hon medger att det hade varit enklare om de stora mästerskapen gått att genomföra.

Det här dök upp med kort varsel så då tar man den chansen. Så länge man har ett långsiktigt mål finns det mycket motivation kvar till att träna detaljer och lägga en annan grund. Det svåra är att inte ha något VM eller liknande att förbereda sig för, säger hon.

"Bästa formen på länge"

TT: Hur är formen?

Det är nog bästa formen på länge just i tempoåkningen. Jag har varit nere i Tyskland hos min tränare och gjort lite tester och specifika pass inför det här, säger hon.

När cykel-EM inleddes på måndagen blev det ändå bara en 14:e plats. I och med att hon valt att avstå linjeloppet på fredag är EM-äventyret också över.

Nordén, som tog OS-silver i triathlon 2012, har på grund av skador valt att satsa på cykling de senaste åren. Just i år, med den pågående pandemin, finns det inte så mycket att välja på.

EM bygger på elitverksamhet, så det är lättare att ro ihop än de här stora triathlonloppen. Det bygger på mångas medverkan för att inte gå med förlust, säger hon.

Annons

Annons

"En cool tävling"

Några triathlontävlingar är ändå på gång. Närmast väntar en halv-ironman i Gdynia, Polen, den 5 september. Men det stora målet är Challenge Daytona på Nascarbanan i Florida i december. Med den inbyggda sjön är den optimal för ett triathlon.

Jag körde den förra året och det var jättehäftigt. Vi startade ganska sent på eftermiddagen och de tände lamporna inne på arenan, vilket var jäkligt häftigt att tävla i. Det är en cool tävling att köra och det blir arenasport, vilket vi sällan har möjlighet att vara, säger hon.
Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons