A-
A+

Nordiska förbund ber Fifa sätta press på Qatar

Bygget av Khalifa International Stadium i Doha, som är en av arenorna till VM 2022. Arkivbild.
Bygget av Khalifa International Stadium i Doha, som är en av arenorna till VM 2022. Arkivbild.
FotbollTT

De nordiska fotbollsförbunden sätter ännu en gång press på Internationella fotbollsförbundet Fifa att se till att förbättra situationen för migrantarbetarna i Qatar, som bygger arenor och infrastruktur till VM nästa år.

Annons

Annons

Förbunden ber Fifa att agera efter en ny rapport från Amnesty International, skriver Danmarks fotbollsförbund på sin webbplats.

Människorättsorganisationens senaste rapport satte fokus på Qatars ovilja att förebygga dödsfall bland migrantarbetare. Amnesty uppmanar Fifa och nationella fotbollsförbund att uppmana Qatars myndigheter att förbättra förhållandena för migrantarbetarna.

Därför har de nordiska förbunden skickat ett brev i vilket Fifa uppmanas lyfta Amnestys rapport och sätta ytterligare press på Qatar.

"Vi vill fortsätta den viktiga dialogen med Fifa, Qatars styre och andra relevanta intressenter för att skapa fler förbättringar för migrantarbetarna", säger Jakob Jensen, ordförande i Danmarks fotbollsförbund.

Svenska fotbollförbundet skickade i april ett brev till Fifa och bad om ett möte angående Qatar, vilket man fick i maj. Generalsekreteraren Håkan Sjöstrand var sedan med när en delegation från Europeiska fotbollsförbundet Uefa besökte Qatar i augusti.

Kval till VM spelas just nu. Sverige möter Spanien i kväll.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova vårt medlemskap i en månad för endast en krona!