A-
A+

Nordkorea kritiserar USA för "falsk diplomati"

President Joe Bidens prat om diplomati avvisas av Nordkorea. Arkivbild.
President Joe Bidens prat om diplomati avvisas av Nordkorea. Arkivbild.
NordkoreaTT-AFP-Reuters

I en serie uttalanden till den statliga nyhetsbyrån KCNA uttalar sig nordkoreanska höjdare om relationen med USA – och varnar för "falsk diplomati".

Annons

Annons

Annons

Annons

Uttalandena kommer då USA:s regering sagt att man vill använda diplomati för att få till en nordkoreansk kärnvapennedrustning. Landets president Joe Biden sade även i veckan att USA ska använda "avskräckande medel".

Enligt Vita huset är presidenten öppen för förhandlingar med Nordkorea när det gäller kärnvapennedrustning. Målet är fortsatt total nedrustning på hela Koreahalvön.

Nordkoreas utrikesdepartement menar dock att prat om diplomati egentligen handlar om att dölja USA:s riktiga avsikter, som man påstår är fientliga.

"Hans (Joe Biden) uttalande återspeglar tydligt hans avsikt att fortsätta att genomdriva den fientliga politik som USA haft gentemot Nordkorea i över ett halvt sekel", säger Kwon Jung Gun vid utrikesdepartementet i ett uttalande.

2018 tinade relationen mellan Nordkorea och västvärlden en aning. USA:s dåvarande president Donald Trump träffade diktatorn Kim Jong-Un och skrev under ett avtal om kärnvapennedrustning på Koreahalvön. Men de diskussionerna kollapsade senare.

Gillade du artikeln? Dela den med dina vänner.

Annons

Annons

Be om att bli uppringd

Mejla oss

Prova på vårt medlemskap för endast 19 kr